Skip to main content

3 naša člana dizajna u Heineken Top 100!

Heinekenov „Remix Future Bottle Design“ konkurs polako  ulazi u završnicu, a pet srpskih dizajnera ušlo je u finale! Ono što nam je naročito drago jeste da su troje od njih i članovi GreenDesign.rs zajednice, a Miloš je i osvajač više konkursa. Zamolili smo Miloša Dostanića i Nemanju Đorđevića i Ljiljanu Todorović za par reči:

GD: Heineken je objavio dizajn konkurs na koji je stiglo preko 30.000 radova iz celog sveta. Da li nam možeš reći nešto više o tom takmičenju?

Miloš: U pitanju je takmičenje na globalnom nivou, što znači da su takmičari iz celog sveta. Prošle godine se održavalo takmičenje Heineken Future Bottle 2012 na kome je Stefan Pilipovic osvojio 3. mesto sa jos jednim dizajnerim iz Italije. Prošle godine bilo je oko 30.000 radova, odnosno oko 10.000 dizajnera širom sveta.

Sada se približava finale, izbor se suzio na Top 100 radova, a sada cekamo Top 30 i veliko finale koje ce biti na Milan Design Week-u.

GD: U finalu se nalaze 5 dizajnera iz Srbije. Kakav je osećaj? 
Miloš:  Ne mogu rečima da opišem trenutak kada mi je pristiglo obaveštenje iz Hajnikena. Nisam verovao da ću proći dalje pored tolike konkurencije. Posle ove informacije znaću više da cenim svoj rad i težiti ka daljem usavršavanju i napredovanju u poslu kojim se bavim.
A ovo su naši dizajneri:

– Ljiljana Todorović

– Milan Terzić

– Mirjana Popović

 Nemanja Đorđević

– Miloš Dostanić

GD: Da li ti je iskustvo stečeno na GreenDesign.rs pomoglo u ovom takmičenju?

Miloš: Naravno da mi je pomoglo. Samim takmicčnjem sa ostalim dizajnerima na konkursima sam morao da dam sve od sebe da bi moj rad pobedio i bio zapažen, i samim tim smatram da sam svoj rad doveo do višeg nivoa koji me je doveo do Top 100.

A šta je na ulazak u finale Hajneke konkursa i iskustvo na GreenDesign.rs Nemanja imao da kaže:

Kada sam video da je Heineken ponovo raspisao konkurs Your future bottle bio sam oduševljen jer na prošlom od obaveza nisam stigao da učestvujem. Velika je odgovornost dizajnirati za brend kao sto je Heineken. Uploadovao sam rad ne razmišljajuci o plasmanu jer je globalni konkurs gde se prijavljuje preko 30.000 radova kao prošle godine. Ovo su prilike gde mladi dizajneri stiču iskustvo, gde sazrevaju i gde mogu da pokažu celom svetu svoje ideje i kreativnost.

Veoma me iznenadilo kada sam dobio obaveštenje od Heinekena da sam usao u TOP 100 jer stvarno nisam očekivao. Sada kada su se utisci malo slegli primećujem da je dosta uticalo na moje samopouzdanje i motivaciju za dalji rad poput vetra u leđa da budem još bolji, kreativniji i kvalitetniji dizajner. Radeći konkurse na Green Design mi je sigurno dosta pomoglo da dođem do ovog nivoa jer sam na tim konkursima stekao veoma vredno iskustvo i naravno nastaviću da učestujem na vašim konkursima jer magija nikada ne sme prestati.
I Ljiljana je član GreenDesign.rs zajednice a ovo je drugi put da učestvuje na Hajneken konkursu:

Za konkurs za Remix Future Bottle Design sam znala još od prošle godine ali tada nisam učestvovala na njemu. Ove godine sam odlučila da se opobam i osmislim svoju Future Bottle. Iako me je inspirisalo puno stvari odlučila sam se da ipak svedem dizajn na minimum, i posle dužeg razmišljanja ipak sam takav rad i poslala. Nisam pristalica slogana “less is more”, ali ovog puta sam se ipak vodila time. Moram priznati da mi je podsticaj dala i cinjenica da je prosle godine srpski dizajner ušla u top 3. Po završetku konkursa nisam mnogo razmišljala o plasmanu, ali ipak ne bismo slali radove i radili konkurse da ne priželjkujemo svoj uspeh i da nas rad bude prihvaćen u svetu, pogotovu sto je ovo internacionalni konkurs.

Moram priznati da nisam ozbiljno shvatila notifikaciju da sam ušla u top 100, ali kasnije kada su objavili radove srpskih dizajnera koji su ušli u ovaj izbor jako sam se obradovala. Ipak to je za mene velika stvar, da se pored toliko poslatih radova nadje i moj rad čak i u top 100. Sada čekamo izbor za top 30 i nadam se da će se i moj rad pojaviti na Milan Design Week-u

Milošu, Nemanji, Ljiljani smo poklonili Premium članarinu u trajanju od jedne godine. Njima i ostalim našim dizajnerima “držimo fige” i želimo im puno uspeha na ovom konkursu. Srećno drugari!

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.