Skip to main content

Dizajneri, više ne morate juriti prijatelje da vam daju fakturu

Dizajneri, radujte se! Više ne morate vući za rukav prijatelje i poznanike, koji imaju firme, da vaš dizajnerski posao naplate preko fakture i isplate vam novac. Sada možete legalno naplaćivati svoj rad – preko Geelancera.

Jako dugo smo radili na pravnim, finansijskim i drugim aspektima naše nove GeeMee™ usluge kojom smo želeli da rešimo veliki problem frilensera u Srbiji: otežana naplata svog rada. Frilenseri u Srbiji nisu prepoznati. Ne postoje u zakonu. Nešto na šta ukazujemo koliko dugo postojimo, evo blizu 9 godina. Zato smo, sa novim Geelancerom, pustili i novu uslugu GeeMee™ koja omogućava klijentima i dizajnerima da direktno sarađuju, bez potrebe da dizajneri jure prijatelje koji imaju firme i koji će njihov dizajn posao naplatiti preko svoje fakture. Jer klijenti (pravna lica) najčešće traže fakturu kako bi isplatili naknadu (jer im je tako najlakše).

Klijenti sada, preko GeeMee™ usluge, imaju mogućnost da pretražuju dizajnere (prema kategoriji dizajna koja im treba, naprimer logo) i kada nađu onog sa kojim žele da sarađuju, pokreću privatan GeeMee™ posao (projekat) gde opisuju sebe i svoj brend, dizajn koji im je potreban, naknadu za uspešno obavljen posao i rok za koji je potrebno da ga dizajner završi.

Kako pozvati klijenta i posao obaviti preko GeeMee™ usluge na Geelanceru?

Sa druge strane, dizajneri mogu pozivati svoje klijente da posao odrade preko Geelancera. Ukoliko imate klijente sa kojima već sarađujete, naplatu svog posla možete obaviti upravo preko GeeMee™ poslova. Potrebno je da pošaljete klijentu svoj jedinstveni Geelancer GeeMee™ link (https://geelancer.com/geemee-dizajneri/portfolio/username_dizajnera) gde će vas klijent angažovati preko opcije “angažuje dizajnera”.

geelancer geemee angažovanje dizajnera naplata frilenseri faktura

Klijent će, nakon izbora opcije “angažujte dizajnera” popuniti sva potrebna polja, uneti vašu dogovorenu cenu posla i završiti kreiranje posla.

geelancer geemee angažovanje dizajnera posao zarada naplata frilens posla

Nakon toga dobićete imejl obaveštenje da klijent želi da vas angažuje, gde je potrebno da iz svog korisničkog profila, preko opcije “moji poslovi”, prihvatite projekat.

moji poslovi Geelancer GeeMee poslovi frilenseri

Nakon što ste prihvatili projekat klijent će dobiti imejl obaveštenje da je potrebno da uplati novac i fakturu kao osnov plaćanja. Kada novac uplati, i kada se nalazi na računu Geelancera, posao se aktivira i dizajner može da unese fajl(ove).

Na kraju, saradnja se završava onog trenutka kada klijent oceni istu kao uspešnu. Tada, ugovorena cena posla isplaćuje se dizajneru na račun koji je upisao u polje za tekući račun (u okviru Srbije). Inostrani klijenti će moći da upišu svoj PayPal nalog ili devizni račun.

I to je to. Jako jednostavno. Klijent će dobiti fakturu koja mu je potrebna kako bi se izvršila uplata, vi ćete dobiti svoj pošteno zarađen novac. Samo sada bez muke i cimanja prijatelja da izdaju fakture. Sve što je sada ostalo da uradite jeste da svojim klijentima pošaljete svoje linkove i uputite ih na GeeMee™.

Srećan rad Geelanceri!

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

5 thoughts to “Dizajneri, više ne morate juriti prijatelje da vam daju fakturu”

  1. Konačno… Krećemo u novu eru unapređivanja statusa freelancera a bez bilo kakvih birokratskih peripetija. Nema više pisanja izjava o deviznim prilivima, nema više jurenja poznanika da nešto fakturišu. U 2 klika sve se rešava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.