Skip to main content
5 najvećih promena na Geelancer platformi 5 biggest changes on Geelancer platform dizajn design

5 najvećih promena na Geelancer platformi

U novu 2020. godinu ulazimo sa potpuno novim Geelancerom.

Znamo koliko svaka promena, naročito ovoliko velika, može doneti nelagodu ljudima, ali smo jednostavno morali da izvršimo velike promene. Da promenimo mnogo toga. Zapravo sve. Ali, suština je ostala ista: spajanje klijenata i dizajnera na najbolji, najbezbedniji i najefikasniji način. Da dizajneri zarađuju, a klijenti dobijaju potreban dizajn. Stara, a potpuno nova Geelancer platforma.

Responsive dizajn

Reakcije na novi dizajn su odlične. Dobili smo pregršt pohvala, kako od klijenata tako i od dizajnera. Iako zauvek u srcu, stari dizajn je morao da ode. U eri mobilnih uređaja, mobilnost je nešto što nam je od velike važnosti. Vlasnici biznisa, projekt menadžeri, preduzetnici i svi oni koji predstavljaju kompanije, brendove i projekte stalno su u pokretu. Želeli smo da im omogućimo da još lakše pristupaju Geelanceru i sarađuju sa dizajnerima.

Geelancer has new look and responsive feel

Sa responsive funkcionalnišću uveden je i kompletno novi dizajn. Ništa nalik prethodnom. Dosta veći naslovi, veći fontovi, veći web dugmići, jednostavan i samopodržavajući tok. Vodili smo se clean dizajnom. Sve sa ciljem lakšeg čitanja, snalaženja i korišćenja naše platforme. I verujemo da smo u tome uspeli.

Automatizacija dizajn konkursa

Naravno, dizajn ne znači ništa bez funkcionalnosti i dobre usluge. Novi dizajn nam je omogućio da iz korena promenimo ne samo izgled već i funkcionalnost dizajn konkursa koji se objavljuju na Geelanceru, uz zadržavanje suštine.

Sada, kompletna razmena fajlova između pobednika dizajn konkurs i klijenta obavlja se preko naše platforme, direktno na samom konkursu.

Nakon završenog dizajn konkursa i izbora pobednika pojavljuje se novi tab “razmena”

Dizajneri će sada fajlove postavljati direktno u ovoj sekciji konkursa, a klijenti će moći da ih preuzimaju. Kada se klijent uveri da je dobio upotrebljive i finalne fajlove može završiti razmenu kao uspešnu. Klijenti imaju rok od 30 dana da preuzmu fajlove, koji se nakon tog roka trajno brišu.

Classic i Premium konkursi

Doviđenja Klasik konkursi, dobrodošli Classic konkursi. Ono što su nekada bili Klasik+ konkursi, sada su Classic. Običan Klasik konkurs, gde nije postojala obaveza da se, pre objave konkursa, izvrši uplata celokupnog iznosa nagrade Geelanceru, više ne postoji. Iz prostog razloga: sigurnost naših korisnika nam je od najveće važnosti. Ne želimo više da se na našoj plaftormi objavljuju dizajn konkursi koji nisu sigurni, i za koje ne možemo da garantujemo da će dizajner biti isplaćen ako je ispunio, kao pobednik, sve uslove konkursa. Svo plaćanje mora ići preko naše platforme.

Sa druge strane, ono što su nekada bili Garantovani konkursi, danas su Premium. Sa tri velike razlike:

  • Dok na Classic konkursima mogu učestvovati svi, na Premium konkursima mogu učestvovati samo Premium dizajneri. Premium dizajner članstvo je sada potpuno besplatno i mora se zaslužiti. Samo dizajneri sa potpuno uređenim portfoliom, većim brojem kvalitetnih radova, solidnim brojem pobeda na konkursima i uspešno završenim GeeMee™ poslovima i nadprosečnom ocenom moći će da budu Premium, i tako učestvuju na eksluzivnijim konkursima i više zarađuju.
  • Premium konkursi sa sobom nose i više od 20 puta veću nagradu za pobednika u odnosu na Classic konkurse
  • Na Premium konkursu ne mora postojati pobednik

Ocenjivanje

Poverenje nam je od najveće važnosti. Nastojimo da učinimo Geelancer platformu najboljim mestom za dizajnere i klijente, gde će se osećati sigurnije, bezbednije i jednostavno lepše. Jedan od načina za povećanje poverenja, ne samo u Geelancer kao dizajn servis, već i između korisnika (dizajnera i klijenata) svakako jesu ocene. Od sada, svaka saradnja između dizajnera, pobednika na konkursu, i klijenta će biti predmet ocenjivanja, između njih samih. Nakon uspešne, odnosno neuspešne razmene fajlova klijent će moći da oceni dizajnera, od 1 do 5, i obratno. Time, i svi korisnici će se truditi da budu što profesionalniji i kooperativniji, na obostrano zadovoljstvo. U slučaju da neko nije takav, ne ispunjava svoje obaveze, dobijaće slabije ocene što će biti snažan signal tokom budućih poslova.

Prikaz ocena dizajnera na Geelancer platformi. Designer rating showcase on Geelancer platform
Prikaz prosečne ocene dizajnera

GeeMee™

Jako dugo je Geelancer platforma najveća dizajn platforma na Balkanu. Okupili smo desetine hiljada odličnih i talentovanih dizajnera i sjajnih klijenata koji su sarađivali preko dizajn konkursa. Ali, jako važan deo Geelancera uvek je bio Portfolio. Posebno mesto na našem servisu gde su dizajneri pokazivali svu svoju kreativnost, znanje i talenat. Sa druge strane, mnogi klijenti, koji nisu, iz bilo kog razloga, želeli da svoje dizajn potrebe zadovolje preko online dizajn konkursa, mogli su da angažuju bilo kog dizajnera, bez ikakvih ograničenja, i to potpuno besplatno. Nismo se uplitali u saradnju između njih, već smo im dozvolili da sami ugovaraju uslove saradnje. Nismo imali uvid ni u cenu posla, uslove posla, rokove posla, način plaćanja, ničega.

Misija Geelancera je svakako, između ostalog, da zaštiti dizajnere i klijente. Da ne budu prevareni. Da dizajneri budu plaćeni za ugovoren posao, a da klijent dobije dizajn kakav je tražio i koji je platio. Sa tom idejom smo i pokrenuli našu veliku dizajn porodicu, pre jako mnogo godina. Vodeći se činjenicom da je ovaj segment izuzetno važan za nas, sa aspekta bezbednosti i sigurnosti, uredili smo ga značajno. Zaista. Nismo više želeli ništa da prepustimo slučaju, već smo želeli da kompletno direktno poslovanje između klijenata i dizajnera stavimo u jedan transparentni, pravni i zaokruženi okvir.

Od sada, svaki registrovani klijent na Geelanceru može da angažuje bilo kog dizajnera preko nove GeeMee™ usluge. Gde su svi sigurni i potpuno bezbedni.

Nova GeeMee usluga direktne saradnje između dizajnera i klijenata preko Geelancer platforme
New GeeMee service for direct 1 on 1 cooperation between designers and clients on Geelancer platform

Klijenti imaju mogućnost da kroz GeeMee™ pretražuju dizajnere po više osnova: vrsta dizajna u kojoj su najbolji, broju pobeda na konkursima, broju uspešno odrađenih poslova, broju pohvala i dr. Tako, klijenti će lako i brzo doći do dizajnera koji su specijalizovani za dizajn koji baš njima treba. A onda mogu i da ih angažuju tako što će napraviti novi GeeMee™ posao. Opisuju kakav im dizajn treba, ko su, čime se bavi, koja je cena posla kao i rok za završetak posla. Dizajner može da prihvati ili odbije ponudu. Ili pregovara. Kroz poseban chat unutar poslovne ponude. Kada je saradnja ugovorena klijent plaća Geelanceru ukupnu cenu posla. I novac je bezbedan i siguran kod nas. Isto kao i kod konkursa. Kako bi korisnici bili potpuno sigurni novac mora biti kod nas. Ako se posao uspešno završi i klijent oceni razmenu uspešno, dizajner će biti isplaćen. U suprotnom, mi ćemo intervenisati i proveriti da li je dizajner ispunio sve što se od njega zahtevalo kroz opis posla. Ako jeste, opet će biti isplaćen. Ako nije, neće. Jednostavno.

I još mnogo toga…

Naravno, ima još mnogo promena, a ovo su neke od najvećih i najznačajnijih za naše korisnika. U narednim tekstovima ćemo detaljno objasniti sve ove i mnoge druge opcije, mogućnosti i pogodnosti koje nam je donela nova Geelancer platforma za dizajn.

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.