Skip to main content

Da li si freelancer? Vreme je da pitaš!

Q&A Conference je nedavno pokrenut projekat posvećen je konstruktivnom dijalogu i konkretnim odgovorima na pitanja koja se odnose na aktuelne teme iz oblasti interneta, dizajna, medija, umetnosti, kulture, prava. Na najaktuelnija pitanja koja organizovanom akcijom postavljaju posetioci konferencijskog sajta, odgovaraju eminentni stručnjaci iz tematskih oblasti čime Q&A Conference postaje skup koji nudi konkretne odgovore na konkretna pitanja.

Prateći slogan najbolje opisuje cilj Q&A Conference: “Odgovori na pitanja!”. Jednostavno – bez prazne priče.

Svaka godišnja konferencija posvećena je drugoj temi, a predloge narednih tema daju takođe posetioci sajta, učesnici konferencije.

Tema ovogodišnje konferencije je “Freelancing u Srbiji – kako i da li?”

Freelanceri rade samostalno i nisu stalno zaposleni kod klijenta za koga rade. Porastom nezaposlenosti u zemlji raste i potreba za individualnim honorarnim poslovima koji, pored toga što mogu biti dodatni izvor prihoda, postaju vrlo često i osnovni izvor.

Kakva su prava dizajnera, programera, novinara, muzičara, glumaca, režisera, pisaca, fotografa i svih onih koji rade samostalno, koliko su na gubitku oni, a koliko država, kakav je njihov status u Srbiji, kako da naplaćuju svoj rad, plaćaju poreze i doprinose, ostvaruju pravo na kredit, penziono i zdravstveno osiguranje – samo su neka od pitanja koja svakodnevno postavljaju posetioci sajta, a na koja će tokom konferencije odgovarati stručnjaci iz ove oblasti.

 

Akcija “Postavi pitanje i saznaj odgovor“ se realizuje tako što posetioci konferencijskog sajta www.qaconference.com šalju svoja pitanja kroz formu na sajtu, a spisak pitanja na koja će se odgovarati biće objavljen sedam dana pre konferencije. Na taj način potencijalni posetioci konferencije učestvuju u kreiranju programa i izboru predavača.

Cilj konferencije je da se doprinese većoj informisanosti o pravima i odgovornostima freelancera kao i onih koji to žele da to postanu.

Konferencija se ove godine održava u Kulturnom Centru GRAD, Braće Krsmanović 4, Beograd, 22. novembra 2012. od 11:59 do 17:00 časova. Učešće je besplatno i ostvaruje se prijavljivanjem na sajtu konferencije. Broj mesta je ograničen, pravo prvenstva je po redosledu prijave.

Organizatori konferencije su Krojač i Green Design, kompanije posvećene webu, dizajnu, obrazovanju i otvorenom društvu. Projekat su podžali Pravo da znam, kroz projekat Budi Freelancer.

Pored dnevnog programa konferencije Q&A organizuje i noćni program u saradni sa Clabbing.rs. Žurka počinje od 22h u KC-Grad-u. To je vreme da se malo opustimo i sumiramo utiske na odgovore koje smo dobili. Specijani gosti, freelance muzičari/DJ-evi: program USKORO!

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.