Skip to main content

Geelancer mi pomaže da se usavršavam i zarađujem

Nastavljamo sa serijom intervjua sa dizajnerima koji žive i rade od online dizajn konkursa na Geelanceru, a ovog puta smo razgovarali sa članom mdostanic koji je do sada imao 5 pobeda:

G: Kada si se priključio najvećoj dizajnerskoj zajednici Geelancer?

mdostanic: Nisam siguran, ali čini mi se da je to bilo u septembru 2012. godine. To se desilo sasvim slučajno, kupio sam Svet Kompjutera (koji inače vrlo retko kupujem) prilikom “ubijanja” vremena u jednom lokalu. Kada sam naišao na recenziju Green Design-a, bio sam rešen da se time istog dana pozabavim.
G: Koliko ti je trebalo vremena da osvojiš svoj prvi konkurs i kakav je osećaj bio?

mdostanic: Mislim da mi je bilo potrebno par meseci, i osećaj je bio kao kad sam prvi put dobio na kladionici…samo još bolji. 🙂 Tačnije, prvi osvojeni konkurs mi je bio za firmu BitecMedia – Turistička brošura (Upoznajmo Srbiju).

G: Koliko ti je Geelancer pomogao u nalaženju posla, ličnoj afirmaciji i satisfakciji?

mdostanic: Prvenstveno, uz Geelancer sam razvio i unapredio svoje dizajnerske kvalitete koje su mi u daljem radu bile presudne za razvoj karijere. Činjenica je da samo takmičenje sa ostalim članovima Geelancer zajednice, ubrzalo moje dizajnersko “obrazovanje”, u cilju ravnopravnog pariranja odličnim dizajnerskim rešenjima od strane kolega na Geelanceru.

GD: Šta najviše voliš da dizajniraš?

mdostanic: U principu volim sve, zavisi od trenutka inspiracije… Recimo neka bude dizajn flajera, brendiranje automobila, dizajn pakovanja…

G: Zašto i kada si se opredelio za dizajn? Zašto voliš baš taj životni poziv?

mdostanic: Volim taj posao jer mogu sebe da predstavim na kreativan način i da time pristojno zaradim. Sam osećaj kreativne slobode koju imam prilikom bavljenja grafičkog dizajna me jednostavno “primoralo” da zavolim ovaj posao.

G: Šta bi poručio kolegama dizajnerima?

mdostanic: Da stalno budu u toku sa trendovima, uporni, i otvoreni za sugestije i kritike. Po nekoj mojoj filozofiji, najveća barijera većini dizajnera je ego, kroz koji smo skoro svi prošli (većina još uvek prolazi). Po meni, dobar dizajner mora prihvatati informacije, bilo da su to kritike, pohvale ili sugestije na najproduktivniji nacin.

G: Šta bi poručio Geelanceru timu?

mdostanic: Geelancer timu bih jednostavno poručio da što više izbacuju konkurse svih kategorija i time privuku još kvalitetnih dizajnera širom regiona. Samim tim bi već kvalitetan portal kao sto je Geelancer, dobio još mnogo više na kvalitetu.

G: I za kraj, šta misliš o flat dizajnu

mdostanic: Odličan dizajnerski pristup preglednosti koji kod nas tek počinje da se razvija.

Zahvaljujemo se članu mdostanic na intervjuu kao i na pohvalama i kritikama koje je uputio. Geelancer tim svakako ulaže maksimalne napore da privuče što više klijenata da kreiraju konkurse, ali kao što svi znamo, nažalost, u regionu se jako malo ulaže u dizajn i o njemu se ne vodi računa. No, to nas do sada nije sprečavalo i svakako neće, a uskoro će doći do određenih pozitivnih promena, čime se nadamo da će dizajneri još više zarađivati i napredovati uz Geelancer.

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.