Skip to main content

Jovana87: Geelancer konkurse ne vidim kao posao već zadovoljstvo

Volimo dobre i uspešne priče. Koje inspirišu, podržavaju i motivišu. Jovana87 je jedna od najboljih dizajnera na Geelancer servisu, sa 10 osvojenih konkursa. Do sada. Njeni radovi su često svedeni, jednostavni i gađaju u centar zadate teme. Koja je njena priča, zašto se pridružila Geelancer dizajnerskoj porodici pročitajte u našem najnovijem intervjuu:

Geelancer: Ti si jedna od najuspešnijih dizajnera na Geelanceru. Kada si počela da se baviš dizajnom? Koja je tvoja priča?

Jovana: Dizajnom sam se počela baviti baš te 2014. godine kada sam se pridružila Vašoj dizajnerskoj porodici, mada sam znala da želim da se bavim dizajnom par godina ranije kada mi je drugarica pokazala svoje radove koje je postavljala na “Shutterstock”.

 

Geelancer: Pridružila si se Geelanceru 2014. Godine. Zašto si se odlučila na taj korak?

Jovana: “Geelancer” u to vreme “Greendesign” mi je predožila profesorica iz Novog Sada, koja je između ostalog web dizajner na Vašem sajtu. Od tada je sigurno prošlo pola godine dok nisam odlučila da učestvujem na jednom od konkrsa koji je, sećam se, bio za logo dizajn firme “Razlivalište”.

 

Geelancer: Pretežno se baviš logo dizajnom. Koji ti je najomiljeniji logo koji si ikad napravila?

Jovana: Za ovih par godina koliko se bavim logo dizajnom sam stvarno napravila dosta radova od kojih mi je jako teško izabrati omiljeni, ali kad se već moram odlučiti za jedan onda neka to bude logo za konkurs  “Ukusi Vojvodine”, gastronomski festival, koji nije pobedio ali smatram da sam s tim idejnim rešenjem u potpunosti odgovorila na opis kreatora konkursa. Geelancer: Koji dizajn konkurs na Geelanceru ti je bio najveći izazov? A koji ti je bio najomiljeniji?

Jovana: Najveći izazov mi je predstavljao prvi konkurs na kojem sam učestvovala za logo ranije pomenute firme  “Razlivaliste” s obzirom da tada nisam imala nikakvog predhodnog iskustva. Omiljeni konkurs mi je definitivno bio humanitarni konkurs za logo “Refugee aid Serbia” na kome je moj rad izabran kao pobednički. Bila sam jako zadovoljna i ispunjena činjenicom da sam bar na neki način doprinela i pomogla ljudima iz Refugee aid Serbia.

Geelancer: Zašto učestvuješ na konkursima? Znamo da postoje dizajneri koji smatraju da to nije fer, sa čim se mi i naših 12.000+ dizajnera nikako ne slažemo. Koje je tvoje viđenje ovakvog načina dobijanja dizajna iz ugla klijenata, ali i dizajnera?

Jovana: Na konkursima učestvujem najviše jer zaista volim to što radim i ne smatram to “poslom” u pravom smislu reči , a najveće zadovoljstvo mi je kada ljudi prepoznaju moj dizajnerski rukopis. Što se mene tiče konkursi su u podpunosti fer za sve dizajnere. Trudiš se da daš sve od sebe i da najbolje što možeš odgovoriš na opis kreatora konkursa, koji nekad ni sam ne zna šta želi, ali zato gledaš da ponudiš što više različitih idejnih rešenja. Smatram da je raspisivanje konkursa na Geelanceru najbolja opcija koju kreator istog ima, jer će tako moći da bira između najviše idejnih rešenja koja ne može dobiti od samo jednog dizajnera.

 

Geelancer: Šta bi poručila svojim kolegama i koleginicama Geelancerima?

Jovana: Svojim kolegama sa Geelancera bih preporučila da dobro pročitaju opis konkursa, pošto sam primetila da neki od njih to ne radi i da jednostavno urade najbolje što mogu. I ,naravno, da uvek gledaju da se usavršavaju.

 

Mi se zahvaljumemo Jovani na predanom i kvalitetnom radu i želimo joj puno budućih uspeha. A očekuju nas i nove inspirativne priče 🙂 Čitamo se

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.