Skip to main content

Uz Geelancer sam napredovao i zaradio!

Ovog vrelog leta najveća dizajnerska zajednica u regionu Geelancer proslavila je svoj 4. rođendan. Mnogo se toga izdešavalo za ove 4 predivne godine, a mnogo izazova nas čeka. Danas brojimo preko 7.000 dizajnera i preko 2 miliona dinara isplaćenih dizajnerima. Malo smo pričali sa članom  majkicbane pa pročitajte njegovo iskustvo na GreenDesignu:

1. Kada si se priključio najvećoj dizajnerskoj zajednici Geelancer?

Priključio sam se negde 2011. godine, kada sam i počeo da se zanimam za dizajn i kada još nisam ni znao da koristim vektorske programe poput Illustratora i Corel-a. Sećam se da je prvi konkurs na kojem sam učestvovao bio “logo i dizajn pakovanja za kolačić sudbine” (to su inače moji prvi, nazovimo ih “profesionalni” radovi – nemojte ih gledati :D)

2. Koliko ti je trebalo vremena da osvojiš svoj prvi konkurs i kakav je osećaj bio? 

Prošlo je baš dosta vremena, i jako, jako puno konkursa. Mislim oko godinu dana i više od 40 konkursa. Bio sam uporan, na većini konkursa sam učestvovao i ujedno usavršavao svoje veštine. Prvi osvojeni konkurs je bio “Online nastup” turističke agencije LastMinutePonude. Ne mogu vam opisati kako sam se osećao. Nije to bila neka velika novčana nagrada, ali mi je više od toga značilo što sam baš ja, u tako jakoj konkurenciji, uspeo da zadovoljim potrebe kreatora konkursa.

3. Koliko ti je Geelancer pomogao u nalazenju posla, licnoj afirmaciji i satisfakciji?

Svakako je pomogao u velikoj meri. Nadmetanje sa drugim dizajnerima me je teralo da idem dalje i da ne odustajem, tako da sam bukvalno na Geelanceru naučio ono čime se i dan danas bavim, i čime planiram u budućnosti da se bavim. Ostvario sam dobar kontakt sa pojedinim kreatorima konkursa kojima sam i van Geelancera, privatno, dizajnirao logotipe, korporativni materijal, flajere itd.

4. Šta najviše voliš da dizajniraš?

Volim sve, ako mi se sviđa ideja i zamisao kreatora konkursa. Ako bih baš morao da izdvojim nešto, neka to bude logo dizajn (najviše takvih konkursa sam osvojio).

5. Zašto i kada si se opredelio za dizajn? Zašto voliš baš taj životni poziv?

U srednjoj školi sam počeo da se zanimam za Photoshop. Znao sam i po nekoliko sati dnevno da provedem ispred računara gledajući raznorazne tutorijale. Sve to mi je bilo interesantno, ali tek kada sam savladao PS uvideo sam njegove nedostatke. Instalirao sam Illustrator i ponovo krenuo od nule. Još kada sam video da od toga može da se zaradi… Spojio sam lepo i korisno 🙂

6. Šta bi poručio kolegama dizajnerima?

Budite uporni, učestvujte na svim konkursima. Čak i kada mislite da nemate dobru ideju, pošaljite rad – o ukusima ne treba raspravljati, možda se baš taj vaš rad dopadne kreatoru konkursa. Pratite nove trendove, dobro zagledajte sve logotipe, i uopšte svaki vid dizajna koji imate prilike u toku dana da vidite – dok gledate reklame na tv-u, surfujete internetom (čak i kada vam “iskoče” oni dosadni popup-ovi možete nešto interesantno da vidite), dok šetate gradom, čekate autobus. Inspiracija je svuda oko vas!

7. Šta bi poručio Geelancer zajednici i Geelancer timu?

Na pohvale ne bih previše trošio reči. Jedinstven sajt na ovim prostorima, i svakako koristan svima koji se bave dizajnom za usavršavanje, promociju radova, sticanje takmičarskog duha, i naravno džeparac. Geelancer tim – profesionalan i uvek na raspolaganju dizajnerima.

8. I za kraj, šta misliš o flat dizajnu?

Meni lično se izuzetno dopada, ali nažalost kod nas još “ne pije vodu”. Pokušao sam na nekoliko konkursa sa flat dizajnom ali nije davalo rezultate. Neću odustajati i i dalje ću pokušavati na raznim konkursima. Baš sada je aktivan jedan konkurs na kojem je flat poželjan, pa ćemo videti…
Neki od pobedničkih radova, za ostale pogledajte ceo portfolio člana majkicbane:
Ako želite dobar i kvalitetan dizajn kreirajte konkurs već danas ili direktno angažujte dizajnere.

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.