Skip to main content

Logomanijak: Unapred sam znao da ću pobediti na dizajn konkursu

Miroslav Mišić – Logomanijak je mladi dizajner, do sada gotovo nepoznat na Geelanceru. I odjednom – BUM! Prezentovao neverovatno dobar rad, pobedio po prvi put na dizajn konkursu i istakao se. Ko je on, kako je počeo da se bavi dizajnom i koji su mu planovi saznajte u našem novom intervjuu:

Geelancer: Upravo si osvojio svoj prvi konkurs na Geelanceru i, oh Bože, kako si samo pobedio. Neverovatno dobar logo za Udruženje Vinara Beograda. Kako si došao na ideju?

Logomanijak: Ideja je došla na mene : ) Ovog puta sam imao sreću, nije uvek tako. Ponekad danima grozničavo jurim ideju, simbol, priču, a ovaj put sam znao kako će logo izgledati još dok sam čitao zadatak. Dešava se to, ali ne tako često, nažalost.

Geelancer: Kada si počeo da se baviš dizajnom? Odakle ljubav prema toj vrsti posla?

Logomanijak: To je teško objasniti. Ljubav imaš ili nemaš. Voleo sam olovku i papir još kao klinac. Sećam se kad mi je otac kupio komplet šarenih olovaka iz Trsta, kako sam samo bio ushićen. Imao sam i jednu svesku, bez linija i vrlo brzo sam je napunio karikaturama poznatih ličnosti (“mo’š misliti”) tog doba (rane sedamdesete). To kao da je bilo u nekom drugom životu.

Geelancer: Pridružio si se našoj dizajnerskoj porodici 2010. godine. Koliko ti je Geelancer pomogao u pronalasku novih klijenata?

Logomanijak: Zar ima toliko? S obzirom da sam vrlo malo učestvovao na konkursima vašeg sajta, nisam puno ni očekivao, ali posle ove pobede očekivanja su veća. Sajtovi ovog tipa svakako pomažu u pronalaženju klijenata i mesto gde čovek može da pokaže šta ume, ali treba imati mnogo strpljenja i živaca jer tu radite sa klijentima koji nemaju dodira sa dizajnom. Vaš rad ocenjuju mesari, kamiondžije, vlasnici kompanija koji misle da sve znaju bolje od drugih. Retke su kompanije koje angažuju profesionalne dizajnere radi pokretanja konkursa i odabira kvalitetnog dizajna. Preko deset godina sam aktivan na svetskim crowdsource sajtovima i generalno gledano, najbolje prolazi štancovani, generički dizajn, ali ja i dalje mislim da treba slediti svoju zvezdu i negovati dizajnerske standarde. To će, ubeđen sam, doneti rezultat na duže staze.

Geelancer: Na koji si dizajn najviše ponosan u svojoj karijeri?

Logomanijak:  Upravo sam izuzetno zadovoljan radom Udruženja Vinarije Beograda, a posebno mi je drago što su ljudi iz udruženja prepoznali moju ideju kao najbolju.

Geelancer: Koje su prednosti frilensinga?

Logomanijak: Volim slobodu izbora. Odabereš šta ti leži, pa to radiš. Radiš kad hoćeš, odakle hoćeš i u uslovima koji ti najviše odgovaraju. Tada su i rezultati najbolji.

Geelancer: Šta bi poručio svojim kolegama Geelancerima?

Logomanijak: Dizajn je umetnost i radi se iz ljubavi. Samo dok vi uživate u stvaranju uživaće i drugi gledajući vaše radove. Ne volim da delim savete, radije ispričam moje iskustvo ili mišljenje. Među Geelancerima ima sjajnih umetnika kojima ja ništa novo neću reći a onima koji počinju želim da sačuvaju ljubav prema umetnosti i veru u to što rade. Neko će to prepoznati.

Geelancer: Šta bi poručio Geelancer timu?

Logomanijak: Želim mu sve najbolje, iskreno. Ako je Geelancer-u dobro, biće dobro i nama dizajnerima i klijentima. Veliki pozdrav za ceo tim : )

Veliki pozdrav i dragom Geelanceru – Logomanijaku i želimo mu puno budućih uspeha!

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.