Skip to main content

Nedelja borbe protiv Roze Poreza na Geelanceru

Da li znate šta je roze porez?

Roze boja je jako lepa boja. Nežna, u isto vreme i jako smela. I skuplja. Iz nekog razloga žene u Americi plaćaju 1,3$ više za proizvode samo zato što su u roze pakovanju, ili su deklarisani kao ženski proizvodi. Identični proizvodi, a skuplji. Od kozmetike, preko garderobe pa sve do proizvoda za zabavu. Tako, na primer, isti proizvod, istog sastava, identičnog oblika ali u roze boji bude skuplji od plavog, jer je rozi deklarisan za žene a plavi za muškarce. Ovaj problem postoji u celom svetu, ne samo Americi. I kao takav nazvan je Roze Porez (Pink Tax). 

I na Balkanu postoji isti problem. Brijač istog proizvođača, sa istim sečivima, istom drškom, kompletno identičan proizvod, u roze boji košta oko 0,3$ više od verzije u plavoj boji. Možda nekako i najbolji primer jeste primer kupke za bebe, gde je identičan proizvod skuplji u roze pakovanju.

VICE istraživanje Roze Poreza

Kada se na to doda i problem koje preduzetnice, i generalno osobe ženskog pola, imaju na Balkanu, naročito sa održavanjem trudnoće i simultanim održavanjem karijere, mi iz Geelancera smo odlučili da damo svoju skromnu podršku svim preduzetnicima, direktorima, zaposlenima – ženskog pola.

Ne samo moralnu podršku već i praktičnu. Kako je Geelancer najveći dizajn servis na Balkanu koji koriste mnoge preduzetnice i poslovne žene za potrebe poslovanja svojih kompanija, i znamo koliko im je teže da se izbore u današnjem svetu sa raznim predrasudama i težim uslovima, rešili smo da pokrenemo nedelju borbe protiv Roze Poreza (30.07.2018.-05.08.2018.).

Tako, svim preduzetnicama ili predstavnicama kompanija u kojima rade mogu dobiti dizajn uz velikih 30% popusta. Sve što je potrebno da urade jeste da prilikom kreiranja dizajn konkursa unesu promo kod STOPROZEPOREZ.

 

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.