Skip to main content

Preko GDa i online konkursa do stalnog posla

Da se trud i talenat uvek isplate dokaz je dvadesetčetvorogodišnji Stefan Radivojević iz Jagodine koji je zahvaljujući svojoj kreativnosti i GREEN DESIGN konkursu došao do nagrade ali i ponude za posao. Naime, Stefanov predlog dizajna za logo prema mišljenju predstavnika kompanije “Actenzo” bio je najoriginalniji i najadekvatniji za njihove poslovne potrebe. Neposredno nakon što je Stefan potpisao autorski ugovor i podigao svoju nagradu, ovom mladom dizajneru je ponudjen i posao, a mi smo i porazgovarali sa njim o njegovom iskustvu sa GREEN DESIGN portalom.

GD: Koliko dugo se bavis dizajnom?

SR: Zanimljivo je da se dizajnom bavim koliko i sama GreenDesign zajednica postoji.  Da nema Vas, mozda nikad ne bih otkrio “dizajnera” u sebi. To kažem pod navodnicima jer sebe još uvek ne smatram profesionalcem,  ali kao sto mi je jedan od vaših članova rekao: “Kolko god ti mislio da se ne baviš profesionalno ovim poslom,… Već si Profi,čim prodaješ i iza toga stojiš…”

Dizajnom se iz hobija bavim od svoje 14 godine, kada sam dobio svoj prvi racunar Pentium 2 (486). Sećam se da je  prvo što sam uradio bilo upravo instaliranje softerskih paketa poput Adobe Photoshop, Coreal Draw i AutoCad. Tokom godina radio sam sitne i još sitnije stvari za lične potrebe ili potrebe drugara i prijatelja i na taj način sam naučio osnove Photoshop-a.  Najveći pomak sam napravio upravo radeci na konkursima na Vašem sajtu.

GD: Da li si se ranije oprobao  na sličnim konkursima?

SR: Pre konkursa na GD-u nisam učestvovao ni na jednom konkursu, niti sam ikada razmisljao o tome.  Dizajn me je uvek privlačio i smatram ga vrlo važnim u gotovo svim sferama zivota. Ipak, iskreno, pre nego što sam se susreo sa portalom GREEN DESIGN nisam znao da imam nešto što mogu da ponudim.

GD: Da li ćes nastaviti da učestvujes na Green Design konkursima? 

SR: Da! Mislim da je GreenDesign odlicno mesto za mlade i talentovane ljude koji tek sada ulaze u svet dizajna. Preporučio bih ga  svima koji žele da prikažu svoje ideje, kreativnost i umeće u raznim sferama dizajna (graficki, arhitektura, enterijer…). Takodje,  mislim da se time podiže svest o dizajnu i brendingu koji je toliko zapostavljen u našoj zemlji. Green Design je odlično mesto za sve koji ranije nisu znali kako da dodju do dobrog rešenja za svoje potrebe, sada na jednom mestu mogu dobiti vise njih I to vrlo povoljno!

GD: Šta mislis, zašto je u ovom slučaju tvoj dizajn bio najbolji? 

SR: Rešenje koje pobedi na konkursu je ono što samom klijentu najviše odgovara u datom trenutku. Ne mora da znači da bi u nekim drugim uslovima bio najbolji.  U izradi odredjenog  grafičkog identiteta važno je  pratiti uputstva i sugestije samog klijenta i izaći u susret svim njihovim željama. Mislim da je upravo to ono u čemu se moj dizajn izdvojio, što ne znači da ću uvek uspevati da prozrem viziju potencijalnih klijenata.

GD: Neposredno nakon potpisivanja autorskog ugovora ponudjen ti je i posao. Reci nam više o toj potencijalnoj saradnji.

SR: Za sada je to bila samo tema jednog od razgovora koje sam vodio sa ljudima iz firme Actenzo, koja je izabrala moj rad kao pobednički.  Dopalo im se moje vidjenje njihovog poslovanja koje sam iskazao kroz dizajn logotipa. Zanimalo ih je da li sam zainteresovan da nastavim saradnju sa njima i na ostalim projektima kao design developer (kako na buducem sajtu firme tako i na njihovim proizvodima).  Nadam se da će do saradnje doći jer to zvuči kao izazov koji bih rado prihvatio.

GR: Koji je tvoj savet ostalim članovima Green Design zajednice? Kako do pobede na konkursu, a možda i do novog posla?

SR: Poštovanje drugih je po meni nešto što je osnovno I u životu, a ne samo u poslu. Za dobre ideje će uvek biti mesta, a kreativnost I trud uvek će rezultirati uspehom. Moj savet je ujedno i moj lični moto koji mi se tokom života nekako sam nametnuo: “Sve sto je suvise lako ne moze biti dovoljno dobro.”

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.