Skip to main content

Kako ActiveCollab pomaže našem startapu da raste

Upravljanje vremenom i organizacijom bilo koje firme, pa i startapa, nije mala stvar. I može biti od presudne važnosti. Gubljenje vremena na nebitne stvari, nepotrebno defokusiranje i curenje energije može imati pogubne posledice po njegovu budućnost. Gotovo svaki tim na svetu korisni neki alat za organizaciju i upravljanje projektom (startapom). Na tržištu postoji zaista veliki broj task menadžera, uglavnom stranih. Osmišljenih od strane globalnih inostranih kompanija. Ali, postoji nešto domaće pod nazivom ActiveCollab koji pomaže našem startapu da se razvija.

Mi, lično, smo do sada izmenjali dosta takvih alata. Kao startap sa ograničenim finansijskim resursima počeli smo sa emailom. Sva komunikacija obavljala se tim kanalom. Taskove smo popisivali u obične rokovnike ili e-rokovnike. Smešno, iz ove perspektive nakon mnogo godina rada. Kako smo se razvijali tako su naše potrebe rasle. Probali smo Basecamp, Asanu, Trello, probali smo i Jira. To su sve jako dobri alati. Najviše smo koristili Trello. Ali, nešto nije “štimalo”. Nešto je falilo. Istraživali smo i našli uporednu analizu najboljih globalnih kolaboracionih alata.

GreenDesign.rs je postao Geelancer. Dobar deo core tima je promenjen. Tim već dugo, aktivno i naporno, radi na ogromnim promenama koje uključuju i kompletno novu dizajn platformu. Geelancer – svetski, a naš. A potrebe nam se progresivno povećavaju iz dana u dan. Trello jednostavno više nije mogao da zadovolji. S obzirom da već sada poslujemo na globalnom tržištu (na neki način), iz ovog malog regiona, i ove male zemlje zvane Srbija, rešili smo da, za nas, probamo nešto novo. Posle dosta izmenjanih alata rešili smo ukažemo poverenje domaćem srpskom startapu ActiveCollab. To je project management online softver koji pomaže timovima da upravljaju taskovima, delovima projekta, zadacima, sastancima i celokupnom komunikacijom i kolaboracijom.

S obzirom na činjenicu da aktivno radimo na kompletnoj novoj globalnoj multijezičnoj platformi broj taskova, specifikacija i potreba se naglo i mnogo povećao. ActiveCollab nam upravo tu pomaže da ceo taj “kreativni haos” uredimo. Po važnosti, fokusu, taskovima, delovima projekta. Da bolje organizujemo svoje vreme i prioritete. Ovaj servis je i web based pa ne postoji potreba hostovanja na ličnom servisu. Postoji i iOS kao i Android aplikacija koja još više olakšava kolaboraciju u okviru tima – u hodu. Development tim ima i sjajnu mogućnost time trackinga kroz koji se prati pojednačni aktivni rad svakog pojedinca.

I to nije sve. Postoji mogućnost i zajedničkog poslovnog kalendara koji se sinhronizuje sa Apple, Google i drugim kalendarima tako da ćete uvek biti obavešteni i upoznati sa timeline-om. Kako ništa ne biste propustili. A tu su i fakture gde možete direktno generisati račune prema klijentima iz samog online softvera. Mi to ne koristimo jer su naše fakture, prema klijentima koji raspisuju online dizajn konkurse na našem servisu, automatizovane kompletno. Ali, ova mogućnost je idealna za neke druge startapove i firme koji nemaju organizovan biznis model poput našeg, te nemaju potrebu za automatizovanim fakturama. Lako i brzo se generiše faktura a imate mogućnost i automatskog online integrisanog plaćanja preko PayPala. Jako, jako zanimljivo.

Mi smo prezadovoljni odlukom da poverenje ukažemo domaćem srpskom (a svetskom) servisu, jer zaista je sve na visokom nivou. Što i ne čudi kada se vidi ko su im sve klijenti. Čast nam je da budemo u ovakvom društvu.

Geelancer

Welcome. We provide clients with great quality design. /// Dobrodošli. Mi povezujemo dizajnere sa onima kojima je dizajn potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.